Rundstickad långväst
|

Västen gör återtåg i våra garderober

Rundstickad långväst

Västen gör återtåg – en av höstens stora trender

Västen gör återtåg i våra garderober. Välkommen tillbaka, säger jag. För mig har västen varit en trogen följeslagare genom livet. Utseende, färger och snitt har varit i alla möjliga tappningar och jag har alltid haft en väst i närheten att ta till😀. Vad än andra tycker om trender och mode, i dessa tider, så har jag ofta använt dessa som inspiration i mina syprocesser. När jag har skapar och syr handlar det allt som Alltså handlar det om textilt återbruk i någon form.

Några uppfångade röster ifrån ”trendspanarna” om att västen gör sitt återtåg:

Har du inte redan investerat i en väst så är det dags nu! Västar i alla former, material och modeller. Stickade västar är ett perfekt vardagsplagg som du kan matcha med en tunnare tröja under. Vi ser också väldigt mycket västar som ett ytterplagg, båda tunna, tjocka bomulls-västar och puffer-västar.

Här får du en liten presentation om färgerna som vi kommer att se i höst…

Modetrender 2022 – 6 NYANSER som kommer att synas överallt

  1. LJUSBEIGE, eller det något mer beskrivande “oatmeal”, är nyansen som är lika elegant som användbar. …
  2. En mer uppiggande kulör än MANDARIN får man leta länge efter. …
  3. OLIVGRÖNT. …
  4. VINRÖTT …
  5. Åsså massor av RUTOR kommer vi att få se 😀

Min nuvarande västsamling ser ut så här:

Min samling av västar just nu

Åsså, glömde jag den här gamla trotjänaren. Den har min mor stickat!

Stickad storväst

Långa perioder har västen varit min följeslagare varenda dag. Till byxor, till kjol, till vida rynkade långkjolar, ovanpå klänningar, utanpå linnen…kort sagt till allt. Av och till har jag haft rätt så många västar och vissa perioder bara nån enstaka.

Höstutmaning på Instagram

Häng med på utmaningen #minavästar under hela september månad.

Läs mer: https://instagram.com/antikasyfabriken

Ännu en väst

Hm…jag har ju en till väst också! Denna långväst har jag själv stickat på rundsticka i ett enda stycke precis som norrmännen gör sina lusekofter. När hela stickningen var klar så har jag ”Zig-zagat” framkanter och där ärmhålen skulle komma. Så klippte jag upp mellan sömmarna på stickningen. Därefter kunde jag fortsätta arbetet med att sticka knäppkanter och runt ärmhålen. Mycket spännande kan jag säga.😂

Så,  varför har jag stickat in ”Coola Stilen” på bakstycket av västen?

Jo, i en del av min verksamhet – Coola Stilen – jobbar jag med att inspirera personer som vill bygga upp sin egen unika och personliga stil.

Stickat broderi på långväst

Var har jag själv fått mina västarna ifrån då?

  • Begagnade kostymvästar från secondhand
  • Ärvda västar
  • Stickade västar
  • Virkade västar
  • Egensydda västar
Dela sömnadsinspiration och textilt återbruk till dina vänner😘!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *