Nåldynor av sockerskålar

Nåldyna av återbrukad sockerskål

Nåldynor av återbrukad sockerskål

Nåldyna av återbrukad sockerskål

Vad behöver du för att tillverka en nåldyna av återbrukad sockerskål? Jo, det första som du behöver är begagnade sockerskålar som kan återbrukas! Jag började mitt projekt med att köpa in ett antal antika sockerskålar från secondhand. Några av sockerskålarna var lite nyare än antikt men fina de också. Utgångsmaterialet i det här projeketet hör väl inte det billigaste jag har jobbat med men ändå…Himmel så fina de blev! Om jag får säga det själv😂 Eller hur?

Kafferep i gamla dagar

Tänk dig att förr hörde det till finheterna att ställa fram både gräddsnipa och sockerskål till gästerna när det vankades kaffe. Men numera förekommer det väl knappast några kafferep i den bemärkelsen. Hur som helst så är det nog inte många numera som dukar fram någon finservis i alla fall. Så de här fina antika sockerskålarna har ju blivit stående i vitrinskåpen fram till våra dagar. De har stått helt ensamma och övergivna tills någon har lämnat in dom på secondhand. Så nu kan vi andra kan få njuta av dom i sina nya former!

De övriga materialen som jag har använt till nåldynorna är möbelstoppning som jag själv har återvunnit ifrån en gammal soffa. Förutom stoppningen så har jag använt fin, troligen möbelsammet. Även det är inköpt på secondhand.

Dela sömnadsinspiration och textilt återbruk till dina vänner😘!

Similar Posts

2 Comments

  1. Hej Marianne!
   Så roligt att du gillar mina ideér och hoppas att du har nytta av ett och annat här på sidan. Du kan också gå med i Facebook-gruppen Kreativ sömnad & Textilt återbruk och ta del av flera.
   Kreativa hälsningar
   Lena Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *