Sy in dina jeans på ett smart sätt
|

Sy in dina jeans på smart sätt

Sy in dina jeans på ett smart sätt

Med lite tips och trix så fixar du detta galant!

Du behöver förbereda dig för att sy in jeans smart

1. En bit dubbelvikt kartong (lite tunnare än sista sidan på ett kollegieblock)

2.  Byt ut din normalgrova symaskinsnål mot en grövre – nr 90 eller nr 100

3. Ev. Lite grövre sytråd (jag själv använder oftast normalgrov tråd och syr istället 2 ggr i samma söm för att det ska hålla)

Och till sist: Lite lugn och ro inför syprojektet!

Följande bilder visar hur du använder den dubbelvikta kartongbiten som pressarfotsstöd när du syr över tjocka jeanssömmar. Vitsen med att göra detta är att du lättare kan undvika att nålen går av eller böjer sig.

Använd pressfotsstöd vid jeanssömnad

Börja insnittet uppe vid linningen på jeansen. En dubbelvikt linning är mycket tjockt och vissa symaskiner klarar inte alls att sy igenom detta. Då kan det i många fall fungera med att rulla fram stygn för stygn med hjälp av handhjulet. Ifall detta inte går så är nästa lösning att plocka fram nål och tråd och sy de centimetrarna för hand😘 När du väl kommit fram till dubbelsömmarna så tar du bort kartongbiten. Jag brukar sy stygnen över dubbelsömmen (även där) genom att rulla handhjulet stygn för stygn.

Pappstöd före och efter dubbelsöm

Innan du ska fortsätta sömmen nedanför dubbelsömmen, placeras kartongbiten under pressarfoten igen. Sy ett par centimeter med kartongstöd tills pressarfoten kommit ned från dubbelsömmen helt och hållet.

Tar bort pappbiten
Avsluta insnitt innanför fickan

Bort med kartongbiten och sy klart insnittet. Snedda ut och avsluta insnittet någonstans mitt under fickan.

Sytt in jeans på smart sätt

Så här kan det färdiga resultatet se ut när du ska sy in dina jeans på smart sätt! I detta fallet så är jeansen insydda 5 cm i midjan totalt.

I ett tidigare inlägg  Sy in byxor ”osynligt” visade jag ett annat sätt att minska midjevidden på byxor/jeans. Det kan vara mer lämpligt att använda den metoden vissa gånger beroende på skärningar etc.

[mailerlite_form form_id=5]

Dela sömnadsinspiration och textilt återbruk till dina vänner😘!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *