Storväst sydd av återbrukade, färgade lakan

Syr storvästar med textilt återbruk

När jag syr storvästar med textilt återbruk

Storväst av återbruk
Broderat företagsnamnet med guldfärgat broderigarn på ryggstycket

Även denna gång, när jag syr storvästar med textilt återbruk, startar processen med att provsy ett nytt mönster. Du ser de två olika storvästarna som sys av enklare bomullstyger på bilden. Tanken är att de ska tåla 60 graders maskintvätt. Den svart- och guldfärgade ska jag ha till arbetsväst i syateljén. Där har jag broderat företagsnamnet Antika Syfabriken, med blankt, guldfärgat broderigarn upptill på ryggstycket. att bestämma hur grundmodellen ska se ut så behöver jag tänka ut vilka olika detaljer som passar in. En annan viktig del är att planera arbetsgången och materialåtgång för syprojektet. Till exempel har jag inte nåt mönster till fodret som jag absolut vill ha. Det mönstret måste jag rita själv.

Detaljbild på stolpficka och fickpåse
Stolpficka och fickpåse är en detalj som jag behöver provsy. Viktigt före produktionen av storvästarna av återbruk.

Den laxrosa västen tillverkar jag av ett av de hemfärgade lakanstyger som blev över för mig på 70-talet. Jag färgade då mina lakanstyger, i 3 olika färger, hemma i min egen tvättmaskin. Färgen hette då Dylon maskinfärg och var en nyhet! Det var en fantastisk färg eftersom den var tvättäkta. Jag hade färgat många gånger innan med icke-tvättäkta färger i en gryta på spisen, så det här var en revolution faktiskt!

Textilfärg för tvättmaskin

Sen klippte jag ut 3 exakt likadana byxor och sydde mig 3 par bomullsbyxor inför min första utlandsresa ”ever”. Jag var nog rätt tidig med mitt återbruk då… Men sådana ord fanns ju såklart inte då, utan det handlade om att få pengarna att räcka till så mycket som möjligt. Och en utlandsresa var himmelens dyr så det gällde att vända på kronorna!

Dela sömnadsinspiration och textilt återbruk till dina vänner😘!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *