Syr storvästar med textilt återbruk

Syr storvästar med textilt återbruk

När jag syr storvästar med textilt återbruk

Även denna gång när jag syr storvästar med textilt återbruk startar jag processen med att provsy ett nytt storväst-mönster. Här provsyr jag ett nytt mönster till de två olika storvästarna på bilden. Förutom hur själva grundmodellen ser ut så behöver jag bestämma vilka olika detaljer som passar in. En annan viktig del är att planera arbetsgången i syprojektet. I det här fallet finns inget mönster till foder, vilket jag absolut vill ha. För att få det så måste jag rita ett mönster själv till detta. Samma sak gäller för mönster till infodringarna som fodret ska fästas i.

Den svart- och guldfärgade västen kommer att bli min egen arbetsväst. På den västen har jag broderat min logga med ett guldfärgat, blankt broderigarn. Även i den västen använder jag bomullstyg för att västen ska tåla 60 graders maskintvätt.

Stolpficka och fickpåse är en detalj som jag behöver provsy. Viktigt före produktionen av storvästarna av återbruk.

Den andra laxrosa västen tillverkar jag av ett av de hemfärgade lakanstyger som blev över för mig på 70-talet. Jag färgade då mina lakanstyger, i 3 olika färger, hemma i min egen tvättmaskin. Färgen hette då Dylon maskinfärg och var en nyhet! Det var en fantastisk färg eftersom den var tvättäkta. Jag hade färgat många gånger innan med icke-tvättäkta färger i en gryta på spisen, så det här var en revolution faktiskt!

Nutidens textilfärg för maskin

Sen klippte jag ut 3 exakt likadana byxor och sydde mig 3 par bomullsbyxor inför min första utlandsresa ”ever”. Jag var nog rätt tidig med mitt återbruk då… Men sådana ord fanns ju såklart inte då, utan det handlade om att få pengarna att räcka till så mycket som möjligt. Och en utlandsresa var himmelens dyr så det gällde att vända på kronorna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *