Sy in byxor ”osynligt”

Stryker ut sömmen

Sy in byxor ”osynligt”

För att sy in byxor ”osynligt” behöver du börja med att vända byxorna aviga. Det som du behöver tittar efter först är ett ställe där du kan sy in utan att det känns klumpigt. Mest vanligt är väl att titta efter sidsömmar och baksömmen när man ska sy in. Men då är det ofta så att industri-tillverkade byxor är sydda med fällsömmar. Fällsömmar består av ca 4 lager tyg och är därför rätt besvärliga att sy in i närheten av. En annan faktor som påverkar valet av plats för insömnaden är hur många centimeter som ska sys in. Om det är mer än 10 centimeter som ska sys in är det nog klokt att dela upp insömnaden på tre eller till och med fyra ställen.

nålar insnitt vid bakfickan

Planera smart före insömnaden av för vida byxor

I det här fallet så var byxorna 8 centimeter för vida. Dessa centrimetrar fördelade jag på två ställen, alldeles intill bakfickorna. Så här får du sömmen att följa sidorna på bakfickorna och märks mindre. En annan vinning som jag hade i det här fallet är att jag slipper sprätta i hällorna på midjebandet. Och det sparar både tid och kraft!

Smygsy in byxor

Specialfall av sy in byxor ”osynligt”

Börja då med att sprätta upp fållarna nedtill i byxorna innan du börjar sy in någonting alls. Har byxorna mycket vidd hela vägen ned längs byxbenen så rekommenderar jag dig att sy in byxorna intill sidsömmen. Men är det så att byxorna är väldigt mycket för stora så är det lämpligt att sy in benen både i sidsömmarna och bensömmarna på insidan för att få ett bra resultat. Det kan till och med vara så att det bästa är att klippa bort alla tjocka fällsömmar och sy helt nya sömmar en sådan gång.

Behöver du hjälp?

Till exempel när du ska sy in dina byxor finns hjälpen hos mig online.

Läs mer… Tjänster

Lena Nilsson Sy PT

[mailerlite_form form_id=5]

Dela sömnadsinspiration och textilt återbruk till dina vänner😘!

Similar Posts

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *