Kläderna hängs upp på vädringsstället
| |

Förnya vårgarderoben – ”pastellifiera” dina svarta kläder

Ta fram dina svarta kläder och skapa vårgarderonem

Du kan förnya vårgarderoben genom att ”pastellifiera” dina svarta kläder. Det är ett smart och miljövänligt sätt att förnya bland vårkläderna. Trixet är att lägga till (kanske förra sommarens) pastellfärgade kläder som accenter till det svarta. Samma förfarande gäller såklart om du har brunt, mörkblått, mörkgrönt eller grått som basfärg i din basgarderob. Du vinner fler saker med en sådan här förändring i din vintergarderob. Det blir enklare att klä dig efter vårens växlande väderlek med sina oberäkneliga temperaturväxlingar mycket bättre.

Så här går det till:

Förnya vårgarderoben – av dina svarta kläder

kläderna hängs upp på vädrinsstället
 1. Ta fram ett vädringsställ eller liknande. Ordna en plats där du kan hänga upp kläderna som ska vara med i den stundande förvandlingen.
 2. Först av allt så sorterar du bort de kläder som känns alltför varma och vinterlika. Häng ut dom på vädring eller planera för tvätt och sommarförvaringen.
 3. Plocka sedan ut de svarta eller kläder i annan mörk basfärg som har dominerat din garderob under vinterhalvåret. … OCH som du kan tänka dig att använda ett tag till under våren. Det finns troligen klädesplagg som absolut känns alltför vintriga för att använda framöver. Men de plagg som du tycker skulle kunna platsa ett tag till hänger du upp på vädringsstället. Ta i första hand rätt så användbara basplagg som tex. byxor, kjolar, västar, koftor eller kanske nån av dina gamla kavajer som hänger där i garderoben sedan länge.
 4. Nu gäller det först och främst att kolla upp ifall de här basplaggen fungerar tillsammans. Hur konstigt det än kan låta så kan svarta plagg (eller i nån av de andra basfärgerna som vi har talat om inan) se helt olika ut när man tar på dom tillsammans. En del fynd som du gör här kan ge dig ideér och uppslag till hur du ska ta dig an nästa höst- och vintergarderob. Det blir kanske något nytt syprojekt inför sensommaren eller tidiga hösten som du kan planera redan nu?

Förnya vårgarderoben – dina pastellfärgade kläder

ta fram dina pastellfärgade sommarkläder till vårgarderoben
 1. Nästa steg i ditt ”pastellifieringsprojekt” är att plocka fram alla pastellfärgade och vita plagg som finns i din garderob. Häng upp dom också på vädringsstället. Framför dig har du nu oanande möjligheter till förnyelse i av din vårgarderob utan att behöva rusa ut i affärerna för att shoppa nytt!
 2. Så är det då dags att prova, prova och åter prova! Jag själv har gjort denna procedur många gånger och det är lika förvånande som roligt varenda gång.
 3. Lägg gärna fram papper, penna och färgpennor om du har för det brukar dyka upp många ideér under provningarna. När du har provat kläder en stund börjar du säkert lägga märke till vad som egentligen fattas i garderoben. För mig har det ofta varit plagg som sas knyter ihop flera olika, möjliga outfits. Så här har du ännu ett tillfälle att planera för nya sy-projekt!

Impulsköp lönar sig sällan – eller vad är din erfarenhet?

Jag gissar att du också har varit med om impulsköp i affärerna som har känts helt rätt där och då? Det har kanske varit ett köp inför ett speciellt tillfälle eller så? Hur som helst så har det ofta visat sig för mig att det har varit lite dumma inköp. Det nya plagget passar inte alls ihop med min övriga garderob, så det blir hängande eller liggande i stort sett oanvänt!

Dela sömnadsinspiration och textilt återbruk till dina vänner😘!

Similar Posts

7 Comments

 1. Bra tips!! Mycket som hänger i sina gömslen!!!
  Jag tillhör de som spontanköpt många plagg. PÅ något vis har jag alltid fått ihop det färgmässigt – modellmässigt. Jag ÄLSKAR fynd 🙃😉!

  1. Tack Annicka! Du måste besitta en särpräglad förmåga med dina huvudsakligen lyckade fyndköp av kläder. Lyllo dig🤩

   I min garderob kan man nog säga att det finns öar av lyckade blandningar men totalbilden blir ändå alldeles för mycket kläder. En anledning till det är att jag under flera år samlade på mig basplagg i regnbågens alla färger. 🤣

   Kreativa hälsningar
   Lena Nilsson Sy PT online
   Antika Syfabriken

 2. Så himla bra tips och tack för instruktionen som du ger, guidar mig steg för steg. Så ska jag göra i helgen 🙂

  1. Hej Margaretha!
   Så kul att du hittar inspiration till att göra ett kreativt besök i din garderob! Det är mycket nya kombinationer som gömmer sig i garderoben🤩. Dela gärna med dig av dina tankar och ideér som kommer fram under provningarna… Lycka till!

   Kreativa hälsningar
   Lena Nilsson Sy PT online
   Antika Syfabriken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *