Glad Påsk med engångshanddukar av återbrukad frotté i olika gula nyanser. Jag tillverkar dem i Antika Syfabrikens syateljé. Det är mitt tips om hur du kan fixa ett trevligt färginslag i badrummet under påsken. Gästerna får sin egen tvättbara engångshandduk. Dessa är både miljövänliga och är ”pandemivänliga”, dvs.skyddar för smittspridning, på en och samma gång.
Pryda björkpåskris med fågelfjädrar har på senare år blivit starkt ifrågasatt eftersom fåglarna plågas när de förlorar sina fjädrar. Eftersom jag har kvar gamla fjädrar kvar från 70-, 80- och 90-talet använder jag dom fortfarande. Trots att många av de färgade fjädrarna är rätt så fula så duger de för mig…I syfte att dölja hur fjädrarna ser ut så ställer jag bara ut den vårlika och fina risbuketten i uterummet. Då kan man inte se så noga hur fjädrarna ser ut.
Mina tankar är så här omkring fågelfjädrarnas vara eller icke vara: – För mig känns det som ett bra sätt att fortsätta att använda fjädrarna för att hedra de där stackars fåglarna som har fått sätta livet till för längesen. Vad säger ni? Har ni slutat använda fjädrar helt och kastat bort dem eller hur har ni löst det här? Jag har sett att en del har virkat små ägg och hängt upp i riset…
Så här kan mina påskliljor på framsidan av huset se ut vissa år. Här hos oss, i Skellefteå Västerbotten, kom det 6 decimeter snö under några dygn i förra veckan. Så i år får vi vänta bra länge på den blomningen. Den som väntar på något gott väntar aldrig (alltid) för länge…eller?
Nu önskar jag er en riktigt Glad Påsk så ses vi snart igen vid symaskinerna.
Ja verkligen…! Jag tycker man skall använda fjädrar av fåglar (höns) som inte mera lever. Det är så mycket underligt som nu florerar i sk.miljötänk eller stackars-djurtänk. Man river ju inte fjädrar av levande fåglar! En fjäder från -70,-80 eller senare är mycket mera miljövänlig än alla konstfiber som används. Inte skall man ha läderskor heller, utan plast och konstskor. Är det miljövänligt ? Det värsta jag hört var när väninnan berättade att hon inte får sticka av yllegarn till barnbarnen. Enl. hennes svärdotter är det synd om fåren. Denna har nog inte sett hur tungt ett får har det som inte klipps. All ull och lort som fastnar. Varmt och tungt blir det.
Sedan är det ju så att djur som inte används till mat eller arbete, inte överlever. Vill man att en djurart skall överleva så bör man använda den. Djuret kan ha ett bra liv medan det lever och sedan användas till människan överlevnad!
Tina, tack för ditt trevliga inlägg!
Om vi börjar prata om de här frågorna öppet så kanske fler börjar tänka igenom sin ståndpunkt ifrån en annan vinkel, tänker jag. Det naturliga i gamla tider var ju att ta vara på varje millimeter av ett slaktat djur. OCH när det gäller inställningen till att använda ull så kan jag bara säga: Jag häpnar!
Kreativa hälsningar
Lena Nilsson Sy PT online
Antika Syfabriken