Glad Påsk önskar jag er med engångshanddukar sydda av återbrukad frotte´

Glad Påsk med engångshanddukar av återbrukad frotté

Glad Påsk önskar jag er med engångshanddukar sydda av återbrukad frotte´

Med engångshanddukar av återbrukad frotté, i olika gula nyanser, hälsar jag er en Glad Påsk ifrån Antika Syfabriken. Så kan du fixa ett trevligt färginslag i badrummet under påsken. Gästerna får sin egen ”pandeminvänliga” och tvättbara engångshandduk. Visst är den här idén med engångshanddukar av återbrukad frotté både miljövänlig och skyddar för smittspridning på en och samma gång! Du har kanske själv några liknande ideér för återbruk?

Påskfjädrarnas vara eller icke vara? Nya ideér?

Björkpåskris i uterummet

Debatten omkring våra björkpåskris som pryds med fågelfjädrar dyker upp lite här och där varje år numera. Mina påskfjädrar som jag själv har i min ägo är från från 70-, 80- och 90-talet är rätt så fula vid det laget. Fjädrarna duger ändå…Jag ställer bara ut den vårlika och fina risbuketten i uterummet och så syns det inte så noga hur fjädrarna ser ut.

Mina tankar är så här omkring fågelfjädrarnas vara eller icke vara: – För mig känns det som ett bra sätt att fortsätta att använda fjädrarna för att hedra de där stackars fåglarna som har fått sätta livet till för längesen. Vad säger ni? Har ni slutat använda fjädrar helt och kastat bort dem eller hur har ni löst det här? Jag har sett att en del har virkat små ägg och hängt upp i riset…

Påskliljor


Så här kan mina påskliljor på framsidan av huset se ut vissa år. Här hos oss, i Skellefteå Västerbotten, kom det 6 decimeter snö under några dygn i förra veckan. Så i år får vi vänta bra länge på den blomningen. Den som väntar på något gott väntar aldrig (alltid) för länge…eller?

Påsk i Antika Syfabriken


Nu önskar jag er en riktigt Glad Påsk så ses vi snart igen vid symaskinerna.

Kreativa Hälsningar

Lena Nilsson

Dela sömnadsinspiration och textilt återbruk till dina vänner😘!

Similar Posts

2 Comments

 1. Ja verkligen…! Jag tycker man skall använda fjädrar av fåglar (höns) som inte mera lever. Det är så mycket underligt som nu florerar i sk.miljötänk eller stackars-djurtänk. Man river ju inte fjädrar av levande fåglar! En fjäder från -70,-80 eller senare är mycket mera miljövänlig än alla konstfiber som används. Inte skall man ha läderskor heller, utan plast och konstskor. Är det miljövänligt ? Det värsta jag hört var när väninnan berättade att hon inte får sticka av yllegarn till barnbarnen. Enl. hennes svärdotter är det synd om fåren. Denna har nog inte sett hur tungt ett får har det som inte klipps. All ull och lort som fastnar. Varmt och tungt blir det.
  Sedan är det ju så att djur som inte används till mat eller arbete, inte överlever. Vill man att en djurart skall överleva så bör man använda den. Djuret kan ha ett bra liv medan det lever och sedan användas till människan överlevnad!

  1. Tina, tack för ditt trevliga inlägg!
   Om vi börjar prata om de här frågorna öppet så kanske fler börjar tänka igenom sin ståndpunkt ifrån en annan vinkel, tänker jag. Det naturliga i gamla tider var ju att ta vara på varje millimeter av ett slaktat djur. OCH när det gäller inställningen till att använda ull så kan jag bara säga: Jag häpnar!

   Kreativa hälsningar
   Lena Nilsson Sy PT online
   Antika Syfabriken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *